Uitnodiging Algemene Ledenvergadering woensdag 6 november 2019

5 november 2019

Woensdag 6 november van 19.30-21.30 uur ledenvergadering
Plaats: in de OBA ruimte in het CEC, Bijmerdreef 1289
Onderwerpen: Masterplan Zuidoost en Toekomstlab PvdA op 16 november 2019

Masterplan Zuidoost
Zuidoost is dit jaar opgeschrikt door geweld met vaak jonge slachtoffers. De reactie van de burgemeester was ‘de gemeente Amsterdam gaat Zuidoost aanpakken’. Onze secretaris, Stephano Stoffel, deed daarna in Het Parool een oproep de nuance te blijven zien. Veel van onze jongeren werken met succes hard aan hun toekomst. Tegelijk krijgt een deel van onze jongeren de deksel op hun neus doordat kansengelijkheid niet toe maar afneemt, ook en juist in Amsterdam. Wat kunnen wij in Zuidoost daar samen met de Burgemeester & (onze) Wethouders aan doen?

Tanja Jadnanansing, bestuursvoorzitter van ZO en Michel Idsinga, fractievoorzitter PvdA ZO doen verslag. De leden zijn uitgenodigd hun visie te geven. Wat heeft Zuidoost nodig en hoe gaan wij aan een Masterplan Zuidoost werken. En ja, daar moet de gemeente ook in willen investeren. De ledenvergadering van 6 november is de aftrap om in 2020 met elkaar en met de bewoners in gesprek te gaan over wonen ook voor starters, de citoscores van onze kinderen, de toekomst van NoLimit en nog veel meer.

Voorgenomen besluit: de afdeling PvdA gaat zich samen met partners in de wijk inzetten voor een Masterplan Zuidoost.

Toekomstlab PvdA
Zaterdag 16 november komt de PvdA in Eindhoven bijeen om invulling te geven aan Zeker zijn van een eerlijk toekomst. In de Ledenkamer van de PvdA kan tot op 8 november gestemd worden over de moties die zaterdag 16e in stemming worden gebracht. Het gaat om moties over: verhoging minimumloon, een schuldenpardon, strafkorting afschaffen op woningdelen, stimuleren van milieumaatregelen, het betrekken van alle leden bij opstellen van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021, en nog veel meer. Wij bespreken de relevantie van de moties en het steunen van moties, eerst in de ledenkamer en bij de stemmingen zaterdag 16 in Eindhoven of via MijnPvdA.

Voorgenomen besluit: welke moties gaan wij als afdeling actief ondersteunen.

Rondvraag

Wat willen de leden dat het bestuur opneemt in het werkplan van de afdeling voor 2020.

Namens het afdelingsbestuur,

Nick Bolte, voorzitter.