PvdA pleit voor behoud van metro 53

13 juni 2017
door Henk Boldewijn op 13 juni 2017

Als het aan de PvdA ligt verandert er niets aan lijn 53.  Met de komst van de Noord-Zuidlijn gaat er veel veranderen in het openbaar vervoer. Lijn 53 dreigt opgeknipt te worden, waardoor mensen uit Zuidoost geen directe metroverbinding met het centrum meer hebben. Volgens het GVB is dat het beste voor de stad. Daar denken duizenden inwoners van Zuidoost anders over. Zij tekenden massaal een petitie voor het behoud van lijn 53 in de huidige vorm.

Raadslid Henk Boldewijn van de PvdA is het met al die bewoners eens. Hij heeft een beter alternatief, namelijk een knip in lijn 51,  en zal dat samen met GroenLinks en de SP officieel indienen. Henk Boldewijn: ‘Lijn 53 is zeer belangrijk voor vele inwoners van Zuidoost en omgeving. Ik wil dat zij hun directe verbinding houden en dat kan ook.’

Henk’s plan heeft veel  voordelen voor de reiziger. Een van de belangrijkste voordelen is dat er minder vaak hoeft te worden overgestapt. Ook komt er op ieder station elke 4 minuten een metro aan in plaats van elke 2 of 6 minuten. De veiligheid, voorspelbaarheid en betrouwbaarheid van het metronetwerk nemen toe. Zo houden de bewoners van Bijlmer Oost, Diemen en ouder Amstel de mogelijkheid om zonder overstap naar de stad te reizen.

Om kansen van dit alternatief te onderzoeken dient Henk samen met de SP en GroenLinks bij de Vervoerregio een initiatiefvoorstel in.  Zo kan iedere reiziger zich veilig, en snel door de stad verplaatsen.