Ledenbrief november 2020

11 november 2020

Het was spannend, de uitkomst emotioneel en vrolijk. Onder president Joe Bidenen vicepresident Kamela Harris gaat de VS de weg op van verzoening en verandering.

De PvdA gaat de verkiezingen in 2021 voor de Tweede Kamer in met een herkenbaar eigen links programma. Zo is er steeds meer draagvlak voor een effectief (de initiatiefwet van ins Kamerlid Gijs van Dijk) en flink hoger minimumloon. Lodewijk Asscher gaat er voor samen met tenminste nog één andere linkse partij (Groen Links ligt voor de hand) mee te gaan regeren.

Corona treft ons hard. Amsterdam krijgt het ook financieel flink voor de kiezen. Onder aanvoering van Tanja Jadnanansing werken wij gestaag door aan een beter Zuidoost. Zoals met nieuwe plekken in Zuidoost waar onze jongeren aan hun toekomst kunnen werken. In 2022 slaan wij als PvdA in Zuidoost en in Amsterdam de weg omhoog verder in.

Het afdelingsbestuur zet zich in voor een goed resultaat deze twee verkiezingen voorjaar 2021 en 2022. Het mandaat van het afdelingsbestuur voor deze twee jaar moet opnieuw door de leden worden verlengd. Een viertal van de zittende bestuursleden is herkiesbaar. Twee nieuwe kandidaten hebben zich aangemeld. Versterking is nog nodig. Elk lid is welkom als kandidaat. Laat ons weten als u hierover wilt nadenken. Dit moet uiterlijk 26 november.

Donderdag 26 november is de Algemene Ledenvergadering van de PvdA Amsterdam Zuidoost. Afhankelijk van de beperkingen die corona ons oplegt zal dit zijn op 1,5m van elkaar in het CEC, of anders digitaal via PvdA SamenOnline. Als u daaraan wilt meedoen, moet u van te voren op de PvdA website MijnPvdAhebben aangemaakt.

Het afdelingsbestuur,

Nick Bolte, voorzitter.