Ledenbrief maart 2020 | coronacrisis, aandacht oudere partijleden

21 maart 2020

Het zijn angstige en verwarrende tijden. Angstig omdat er mensen overlijden. Verwarrend omdat onzeker is hoe alles wat ons nu raakt verder gaat. Positieve signalen zijn er ook. Mensen kijken naar elkaar om, doen het samen. Terwijl wij voordeuren en grenzen voor nu dicht moeten doen, wordt ook duidelijk dat wij het als Europa samen zullen moeten doen.

Wat wij zelf nu kunnen doen is elkaar bellen. Veel actieve leden doen mee aan het bellen van onze leden van 75 of ouder, in totaal z’n vijfenveertig in Zuidoost. Deze aandacht wordt altijd positief ontvangen. Veel oudere leden zijn er best nuchter onder en kunnen zich goed redden. Soms maken wij ook afspraken toch wat extra op te letten. Een tiental leden van 75 of ouder die wij per telefoon niet kunnen bereiken, krijgen een kaartje in de bus. Naarmate het langer gaat duren, gaan wij de belrondes verder uitbreiden.

Als afdeling kunnen wij elkaar voorlopig niet ontmoeten. Veel voornemens gaat een streep door, zoals de viering van 1 mei of schuift op naar betere tijden, zoals de bivak die wij samen met Amsterdam in Zuidoost houden. Het werk aan het Manifest Masterplan Zuidoost gaat wel door maar voorlopig alleen via mail en telefoon.

Laten wij op elkaar letten en de vrolijkheid die bij Zuidoost hoort blijven koesteren.

Nick Bolte, voorzitter PvdA Amsterdam Zuidoost