Ledenbrief juni 2021 – Lijsttrekker Zuidoost

26 juni 2021

De PvdA Amsterdam Zuidoost zoekt een krachtige lijsttrekker bij de verkiezing voor de stadsdeelcommissie op 16 maart 2022. Wie gaat deze uitdaging aan? Aanmelden kan tot op 1 juli. De profielschets is door het afdelingsbestuur vastgesteld en kan worden opgevraagd bij de voorzitter.

De gemeenteraad stelt woensdag 23 de hoofdlijnen vast van een nieuwe stadsdeelstelsel. Als PvdA bereiden wij ons voor op deelname in alle stadsdelen met één lijst per stadsdeel. Op de ALV donderdag 24 wordt Marjolein Moormanaangewezen als lijsttrekker voor Amsterdam. Indien zich op 1 juli meer dan één kandidaat heeft aangemeld als lijsttrekker voor de PvdA Amsterdam Zuidoost volgt er een stemming per post onder alle leden. De aanwijzing van de lijsttrekker gebeurt op de ALV woensdag 7 juli.

In 2022 is niet vanzelfsprekend dat de PvdA in Zuidoost opnieuw een voorzitter of lid van het Dagelijks Bestuur Zuidoost zal leveren. De benoeming zal gebeuren door het nieuwe College. De uitslag in Amsterdam en in Zuidoost zal daarbij een rol spelen.

De aanmelding voor de PvdA lijst in Zuidoost als geheel sluit 1 september. De profielschets is vastgesteld. Het afdelingsbestuur heeft een adviescommissie ingesteld die een advieslijst opstelt. De ledenvergadering in oktober stelt de lijst vast.

In de eerste helft van september is er een ledenbijeenkomst waar Tanja Jadnanansing, onze stadsdeelvoorzitter, en onze fractie met de leden in gesprek gaan over wat in de afgelopen vier jaar onder moeilijke omstandigheden is gedaan en waarom dit belangrijk is geweest voor Zuidoost.

In september wordt het verkiezingsprogramma voor Amsterdam vastgesteld. Vervolgens stellen wij het programma vast waarmee wij specifiek maar de bewoners in in Zuidoost gaan: onze visie en prioriteiten. De eerste proeve van Iedereen telt mee en doet mee in Zuidoost is al in discussie. Op de aanstaande ALV woensdag 7 juli wordt dit besproken met de leden. Vervolgens wordt dit aangeboden aan de commissie o.l.v. Tanja Jadnanansing die het programma voor Amsterdam opstelt. Aansluitend hierop stellen wij op een ALV in oktober vast met welke visie en speerpunten wij naar de bewoners in Zuidoost gaan.

Het Masterplan Zuidoost

De jaren na 2022 worden belangrijk voor het behoud van het eigen karakter van Zuidoost. Het gaat steeds beter en de groei zet stevig door op weg naar 130.000 inwoners. Tegelijk heeft dit ook een schaduwkant: welke kans maken jongeren uit Zuidoost zelf op werk en woning in Zuidoost? Achterstand en ongelijkheid van kansen blijft hardnekkig voor veel te veel mensen in Zuidoost. Om daar echt iets aan te doen is het Masterplan Zuidoost nodig. De eerste aanzet is al gegeven. Amsterdam heeft 50 miljoen aangevraagd in Den Haag voor extra investeringen in mensen in Zuidoost. Als PvdA maken wij ons sterk dat de komende twintig jaar kansenongelijkheid samen met de mensen wordt aangepakt.

Als lijsttrekker ben jij straks voorzitter van onze PvdA fractie in de stadsdeelcommissie Zuidoost en zit jij er bovenop. Stel je kandidaat als jij dit wilt gaan doen.

Nick Bolte,

voorzitter PvdA Amsterdam Zuidoos

[email protected]