Ledenbrief juni 2020

5 juni 2020

Er is van alles aan de hand dat mensen onzeker en boos maakt: de gevolgen van de corona crises, de groeiende ongelijkheid in de wereld en het geweld dat verschroeid. Voor zover de mogelijkheden reiken werken in Zuidoost onze fractie en Tanja Jadnanansing, de stadsdeelvoorzitter, zich een slag in de rondte. Helpt gericht preventief fouilleren tegen de messen waarmee te veel jongeren in Zuidoost de straat op gaan, met als gevolg (dodelijk) geweld onder voornamelijk zwarte jonge mannen? En wat staat daar tegenover, wat doen wij voor hun kansen? Hoe brengen wij Zuidoost als geheel vooruit? Het Manifest Masterplan Zuidoost blijf onze stip op de horizon.

Als bestuur proberen wij de afdeling PvdA Zuidoost door deze periode te loodsen. Regelmatig proberen wij elkaar van achter het scherm te spreken en als u mee wilt doen, laat het ons weten, de volgende keer is 27 mei. Belangrijk is dat wij elkaar weer kunnen ontmoeten: reserveer donderdag 3 juli in uw agenda. Wij gaan er voor dat wij liefst op een groot terras buiten een ledenbijeenkomst kunnen hebben.

Afgelopen donderdag 28 mei is Harry Verzijl overleden, vele jaren onze fractievoorzitter en oud lid van het dagelijks bestuur van Zuidoost. Een memoriam ontvangt u woensdag, wanneer hij in kleine kring uitgeleide is gedaan.

Verder treft u hieronder een persoonlijke reactie van mij, als deelnemer aan de demonstratie op de Dam afgelopen maandag.

Nick Bolte, voorzitter.

De Dam, podium van hoop.

Hij vraagt ons toch vooral de 1,5 meter afstand te bewaren, kijkt naar de duizenden hoofden en maakt een gebaar van berusting: nee, dat gaat ‘m niet worden. Ook ik, 71 jaar oud met astma verleden, ben niet weg gegaan. Om mij heen zie ik jonge mensen die zich al maanden fantastisch gedragen om kwetsbare mensen te beschermen. En die nu in opstand komen, omdat zij boos zijn, het zat zijn ook. De hypocrisie van de wereld die met vuur speelt, met hun toekomst. Zij zijn met velen, met mondkapjes en behoedzaam elkaar zo weinig mogelijk te raken. Hun energie is die van strijdbaarheid, van ‘zwart leven doet er toe’ en met hoop op betere tijden.

Burgemeester Halsema toont zich een waardig opvolger van voorheen ons aller Eberhard van der Laan.

En moet het zover komen, geef mijn IC bed dan maar aan de reguliere zorg.

Nick Bolte, opa in Amsterdam