Ledenbrief januari 2022

9 januari 2022
Graag zouden wij u uitnodigen voor de nieuwjaarsreceptie van de PvdA Zuidoost. Het kan nu echter nog niet, u hoort zo snel mogelijk van ons. Voor nu langs deze weg de beste wensen voor 2022. Met voorop een goede gezondheid voor een ieder en een goede verkiezingsuitslag voor ons aller Zuidoost. Aan de voorbereidingen wordt hard gewerkt samen met onze kandidaten. Met uit Zuidoost voor de gemeenteraad Farley Asruf. En voor de stadsdeelcommissie Zuidoost: Ara Heuvel. Michel Idsinga, Moenira Luqman, Irene Gefferie, Ditmar Brienen, Frank Vreugd, Ferdinand Loswijk, Talita Keerveld, Rachid Chafi, Henk Boldewijn en lijstduwer John Leerdam.

Wij vragen u de kandidaat die u aanspreekt te ondersteunen in de campagne. Alle kandidaten krijgen een eigen flyer en  op de lokale radio en op de sociale media kunt u hen volgen. Ook komen er raambiljetten met de hele lijst. En natuurlijk komen er activiteiten zoals rode fietstochten door de wijk. Wij houden u vanaf nu wekelijks op de hoogte.

De politieke temperatuur loopt ondertussen op met het plan vanuit de Stopera om locaties aan te wijzen voor windmolens te dicht op de woonwijken van Gaasperdam en een Eroscentrum in Bijlmer West. Onze fractie is leidend bij het verkrijgen van een meerderheid die op beide locaties negatief zal adviseren, Zuidoost is niet het afvalputje van College beleid! Als College of Gemeenteraad dan toch willen doorzetten betekent dit actie. Ook de toekomst van Langerlust lijkt nog geen gelopen race, daar later meer over.

Een praktisch punt is dat de gemeente op elk adres een tegoedbon van 70 euro heeft beloofd voor aanschaf van materiaal om het huis te isoleren, het gebruik van warmte te verbeteren. Alleen zijn de bonnen voor huurhuizen al op! Heeft u een koophuis en gebruikt u de bon niet, vraag deze dan alsnog aan voor iemand in een huurhuis die dit goed kan gebruiken. Aanvragen kan op de website van de gemeente of via de link:

https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=%7BBB3D48FE-677D-4F0ABo17-9D3A032C8F85%7Dfbclid=IwAR13avkuGEkquJBS_5Gtf7YqUwqVWdyn225W39P0T1K9dlPH227k7AKfcw

Droevig nieuws is dat ons lid Gerrit Roesink afgelopen vrijdag aan een hartstilstand is overleden. Gerrit zou volgend jaar 25 jaar lid zijn geweest en heeft zich in het afdelingsbestuur en in de stadsdeelraad Zuidoost ingezet. Wij gedenken Gerrit als een warme sympathieke persoonlijkheid en wensen Maaike alle sterkte.

Het afdelingsbestuur,

Nick Bolte, voorzitter