Ledenbrief Feestdagen 2021

1 januari 2022

Feestdagen brengen mensen samen. Vijf duizend feestelijke kaarten hebben onze kandidaten voor de nieuwe stadsdeelcommissie Zuidoost bij de mensen thuis bezorgd. In de bijlage kunt u deze kaart vinden. Met elkaar bijeen komen blijft helaas lastig. Het is zorgelijk dat in Amsterdam het virus in het nieuwe jasje oprukt en het aantal besmettingen nu snel oploopt. Pas op elkaar, blijf veilig. Maar hoe voorzichtig iemand ook is, uiteindelijk kan het virus iedereen te pakken krijgen. Heeft u een kwetsbare gezondheid, zorg dan dat u goed bent ingeënt want de gevolgen kunnen zeer ernstig zijn.

Wij blijven strijden voor betere tijden, te beginnen in 2022. Het afdelingsbestuur en het campagneteam  bereiden zich voor op een stevig  geluid op weg naar de verkiezingen van maart 2022. De PvdA Zuidoost ziet geen heil in grote windmolens te dicht bij woonbuurten. Wij blijven fel tegen de komst van een ‘eroscentrum’ naar Zuidoost. Wij willen stappen zetten die jongeren en gezinsstarters aan een woning helpen. Te lang blijft bouwgrond in Zuidoost leeg liggen. Daarom pleiten wij voor snelle plaatsing van woningen direct uit de fabriek die betaalbaar en 10-15 jaar bruikbaar zijn. Ook zullen wij aandringen op een nieuw besluit over Langerlust dat Zuidoost betrekt bij het toekomstig gebruik nu vraagtekens zijn gezet bij de eerder gekozen bestemming. Begin 2022 zullen wij ook opheldering eisen over de gang van zaken rond de buurtbudgetten. Kortom de verkiezingen zullen niet onopgemerkt voorbij gaan.

Zodra het kan nodigen wij u uit voor onze nieuwjaarsborrel 2022. Met nieuwe energie blijven wij bouwen aan het succes van Zuidoost. De PvdA Zuidoost ging voorop in de vernieuwing van Zuidoost en zal zich inzetten voor het succes van het Masterplan. In Zuidoost is succes van ons samen.

Nick Bolte,

voorzitter PvdA Zuidoost