Ledenbrief december 2020

19 december 2020

Houd elkaar veilig. Maak er samen, maar niet met teveel, het beste van. Zuidoost wordt hard getroffen door corona. De gevolgen voor het onderwijs aan onze kinderen, verlies van banen en inkomen zijn, ook als het weer beter gaat, niet zomaar weg. Het Masterplan moet Zuidoost een nieuwe boost geven. Binnenkort laten wij u weten wie de trekker wordt, iemand die voor bewoners in Zuidoost vertrouwd en herkenbaar is.

U kunt nu alvast iets praktisch doen: voedsel doneren. Wij doen mee met een actie van de Jong Socialisten in Amsterdam om voedsel op te halen. Dit keer is dat bestemd voor Samen Sterk Vrouwen West. Een volgende keer voor een initiatief in Zuidoost. Het pakket voedsel dat u kunt missen wordt volgende week per bakfiets bij u opgehaald. Wel morgen, zaterdag opgeven of u een pakker doneert. Dit kan per sms bij Marcus 0684949749 of per mail bij de voorzitter: [email protected] Over het ophalen wordt dan contact met u opgenomen. Elk pakket is een lichtpuntje.

De ellende met toeslagen is voor velen op een hel uitgelopen. De onderzoekscomissie mocht er zelf niet over schrijven, maar het was ook een voorbeeld van institutioneel racisme. Alleen op je achternaam kon je als verdachte worden aangemerkt. Wij wijzen onze fractie in de Tweede kamer op de rol van het meldpunt fraude toeslagen van de belastingsdienst. Daar heeft niemand het over, maar hoeveel van de slachtoffers zijn langs deze weg verdacht gemaakt?

De hulp aan de slachtoffers gaat tergend langzaam., ook het CDA van Omtzigt stemde tegen de PvdA motie nu echt door te pakken. De gemeente Amsterdam geeft op haar site ‘toeslagen’ geen informatie, pas als toeslagenaffaire intikt zie je tel.nr. 2526000 dat gebeld kan worden. Ook in Zuidoost zijn er slachtoffers. Advocaat Don Ceder doet goed werk door hen daarin bij te staan.

Heeft u zelf ervaring met de toeslagen affaire of kent u mensen in uw eigen omgeving die getroffen zijn? Laat het ons, als zij daarmee instemmen, weten via mail aan [email protected] Wij nemen dan vertrouwelijk contact met hen op. Om hun ervaringen door te geven aan onze volksvertegenwoordigers en waar mogelijk hen te ondersteunen in het gevecht hun recht te halen.

Het vernieuwde afdelingsbestuur is  bij elkaar geweest en gaat er met volle energie tegen aan:

Nick Bolte, voorzitter en veteraan ?

Stephano Stoffel, secretaris en voor buurtzaken kunt u bij hem terecht.

Henk Boldewijn, penningmeester en voor onderwijs en sport kunt u bij hem terecht.

Shaa’ba van Luijk, lid en staat elke dag aan het front van zorg voor ouderen en corona getroffenen.

Rachid Chafi, lid en bioloog trekt de nieuwe PvdA werkgroep ‘energietransitie in Zuidoost’.

Marcus de Souza dos Santos, lid en aanjager van jongeren activiteiten.

Leden die het bestuur verder willen versterken blijven van harte welkom.

Blijf veilig,

Het afdelingsbestuur

Nick Bolte.